Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas VII

Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas VII

Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas VII Hallo Sobat Bloggers, hari ini kita akan berlatih soal PAT untuk mata pelajaran Bahasa Inggris kelas VII. Sebelumnya silakan sobat Bloggers kerjakan telebih dahulu soal latihan di bawah ini, kemudian cocokanlah dengan kunci jawaban yang ada di bawahnya.

Selamat berlatih!

Latihan Soal PAT Bahasa Indonesia Kelas VII

Sita      : Look at the giraffes. They have curly eyelashes.
Dini     : Yes, they do. Their eyelashes are adorable.
Sita      : And look at the zebras. They have black and white stripes on their bodies.
Andri   : Guys, do you know that each zebra has different pattern?
Sita      : They do? That’s very interesting!

1. What do they say about the animals?

A. Sita says that giraffes have curly eyelashes
B. Andri says that each zebra has the same pattern
C. Sita says that giraffes have black and white stripes
D. Dini says that zebras have curly eyelashes

2. “Their eyelashes are adorable.”  What is the synonym of the underlined word?

A. Ugly                           
B. Awful                    
C. Beautiful               
D. Bad

The text is for no 3-6

THIS IS MY HOUSE

Hello ! My name is a Andri and this is my house. My house is a quite big. It has got two floors; a ground floor and a first floor. It has also got an attic and a basement. On the ground floor there is the hall, the kitchen, a pantry, the living room, a big dining room and a toilet. On the first floor there are three bedrooms, one bathroom and a big corridor. My bedroom is between my parents’ bedroom and the bathroom. My sister’s bedroom is in front of mine.
I love my bedroom, but I also like the attic. In the attic I keep some of my books and my old toys. I like to spend my time there because it is very spacious and there is a big sofa there where I sometimes take a nap. In the basement is where we keep the washing machine, the drying machine and old stuff. At the back of the house there is also the garage, where my parents park the family car, and a lovely garden, with many green spaces, flowers. Two swings and a small swimming pool. I love my house. It’s very comfortable and cozy.

3. How many floors are there?

A. There are two floors                                       
B. There is one floor                                           
C. There are two ground floors
D. There are three floors

4. Where is the living room?

A. On the first floor                                            
B. On the basement                                             
C. On the ground floor
D. On the second floor

5. Why does he like to be in the attic?

A. Because it is very spacious and there is a big sofa there where he sometimes take a nap.
B. Because there are two swings and he sometimes play there.
C. Because there is a lovely garden
D. because it is very spacious and his parents keep washing machine there.

6. “It is very comfortable and cozy.” (last paragraph)
What does the underlined word mean?

Baca Juga  Jawaban Masalah Sosial di Sekitar Kita

A. Feeling interested in something.               
B. Making somebody feel relaxed.                
C. Making somebody feel sad.
D. Not knowing what to do.

Text for no 7-9

My Cute “White”
Hello everybody ! My name is Dian. I live in a small village. I have a pet. His name is White. It is a rabbit. His fur is white and has black spots. It has long ears and a short tail. He also has big eyes. My rabbit likes to eat carrot and other vegetables. I bring White to a veterinarian when he does not look well. I love White very much.

7. How do White’s eyes look like?

A. Cute                            
B. Small                     
C. Long                      
D. Big 

8. What does White eat?

A. Rice and fish                                      
B. Carrot and other vegetables               
C. Fruits and vegetables
D. Meat

9. When does the writer take White to the veterinarian?

A. When she wants to do checkup.                     
B. When her mother asks her to.            
C. When she has some money.
D. When White is not healthy.

10. You can put the food in the  . . . .to keep it fresh and cold.

A. Microwave                 
B. Refrigerator           
C. Stove                     
D. Rice Cooker

11. My classmate always smiles and has many friends. She is . . . . .

A. Clumsy                       
B. Healthy                  
C. Friendly                 
D. Lazy

The text is for no 12-15

My Favorites Teacher
I have a favorite teacher in my school. He is Mr. Deni. He is my English teacher. He is 30 years old. He is tall and handsome. He has round eyes, a pointed nose, and thick lips. He has straight hair that always looks neat. He is the strict and discipline person. He also has long mustache and beard fairly dense. His skin is brown. He is very diligent. He is also smart and honest.  He loves music very much. He is very good at playing a guitar. He is a good person and we love him very much.

12. Who is Mr. Deni?

A. The writer’s father                                         
B. The writer’s head teacher                               
C. The writer’s uncle
D. The writer’s teacher

13. How does he look like?

A. He has round eyes, a flat nose, and thin lips. He has straight hair.
B. He has slant eyes, a pointed nose, and thick lips. He has wavy hair.
C. He has round eyes, a pointed nose, and thick lips. He has straight hair.
D. He has round eyes, a pointed nose, and thin lips. He has wavy hair.

14. Is his skin brown?

A. Yes, it is                     
B. No, it is not           
C. Yes, it does            
D. No, he is not.

15. What do you think about Mr. Deni?

A. He is very diligent, smart and honest person
B. He is smart, honest but lazy person
C. He is the strict but not discipline person
D. He is smart teacher but not discipline person

16. A place where aircraft regularly take off and land, with buildings for passengers to wait in. 

A. Gas station                 
B. Train station          
C. Airport                   
D. Parking Area

17. . . . .  many people standing outside the movie theater.

A. There is                      
B. There are               
C. There                     
D. Is there

18. There  . . . a small cat playing with some toys.

Baca Juga  Latihan Soal PAT Prakarya Kelas VII

A. Is                                
B. Are                        
C. Am                        
D. Have

19. We use this thing to cook our meals. It is a  . . . . .

A. Basin                          
B. Stove                     
C. Knife                     
D. Rack

20. Dina         :   I got this thing from my uncle. I forget what it’s called, umm, it’s round and it’s long and it’s used for looking at the starts.
Rino         :  Do you mean a . . . . . . .?
Dini          :  Yes ! That’s it !

A. Microscope                 
B. Telescope               
C. Scissor                   
D. Glasses

21. She is an old woman. She is short and plump. She has got short, curly, gray hair. She is wearing a necklace.

22. Deby             : Mom, I am home. What are you cooking? It smells so good.
Mrs. Andri   : I am making fruit pudding, please chill it first in the . . . . .

A. Cupboard                                                       
B. Refrigerator                                                    
C. Microwave
D. Bowl

Mrs. Andrian  : What can I help you with today ?
Dina                : I need to check out this book.
Mrs. Andrian  : I’m going to need your member card ?
Dina                : I don’t have a member card.
Mrs. Andrian  : Why don’t you apply for one right now?
Dina                : Sure. That would be great.
Mrs. Andrian  : Please fill out this application.
Dina                : Okay, here you go.
Mrs. Andrian  : Here’s your card.
Dina                : Thanks.

23. Where did the conversation probably take place?

A. In the classroom                                             
B. In the laboratory                                             
C. In the canteen
D. In the library

24. Mother     : Where is your father?
Diana        : He is in the . . . . . . . He is going to repair my bicycle.

A. Garden           
B. Living room           
C. Dining room          
D. Garage

The text is for no 25-26

My name is Sita. I live in Sindang, Indramayu. Let me tell you about my daily activities. Every school day, I get up very early in the morning. Sometimes my younger sister, Aulia, wakes me up. She is a diligent girl. We share a room, but we sleep on different beds. I always go to school early in the morning. My school is about three kilometers from my house. After school, I join an extracurricular activity with my best friend. Her name is Nabila. I often visit Nabila’s house. I usually go there in the afternoon. Her hobby is playing guitar. We usually play it in the afternoon from three to four.

25. The text mainly discusses about . . . . .

A. Sita’s daily activities                                      
B. Nabila’s daily activities                                  
C. School’s activities
D. Aulia’s daily activities

26. The following statements are true, EXCEPT . . . .

A. Sita has two sisters.
B. Sita always go to school early in the morning
C. Aulia is a diligent girl.
D. Sita often visit Nabila’s house. 

27. My father is a . . . . . . he always advise people about legal problems and defend them in court.

A. Engineer.                    
B. Carpenter               
C. Lecturer                 
D. Lawyer

28. Dian         : Hi Gio, what does your father do?
Gio           : My father is a  . . . . . .he makes things out of wood and repairs them.

A. Plumber                                                          
B. Tailor                                                  
C. Carpenter
D. Butcher

The conversation is for no 29-31

Sita          :    Dini, your room is very unique and large. It has things with many different colours and shapes.
Dini          :    Yes, that’s right. It has two dark brown chairs, a yellow bed, a round table and a black bookshelf.
Sita          :    And you have a very big TV. It’s awesome.

Baca Juga  Ayo, Kita Selesaikan IPA Kelas 9 Halaman 27

29. We know from the conversation that . . . . .

A. Dini’s room is very unique, colourful and has many things with different shapes.
B. Dini’s room is very unique and and has many things in the same colour.
C. Dini’s room is very small and has many things with the same shapes.
D. Dini’s room is very unique and has many things with the same shapes.

30. “It’s awesome.”
What is the synonym of the underlined word?

A. Different                                                        
B. Expensive                                                       
C. Comfortable
D.  Amazing

31. “And you have a very big TV.”
What is the synonym of the underlined word?

A. Small                                                              
B. Huge                                                               
C. Tiny           
D. Good

32. Hello! My names’s Vina. I’m a  . . . . . . . .(32) I work in a laboratory. I’m wearing a white lab coat, rubber gloves, and a hat to cover my hair. Sometimes, I wear goggles to protect my eyes and a mask to cover my mouth and nose.

A. Translator                                                       
B. Plumber                                                          
C. Counselor  
D. Scientist

33. Crocodiles are four legged semiaquatic carnivorous reptiles who tend to live in a freshwater habitats such lakes and rivers. What does it like to eat?

A. It likes eat meat                                              
B. It likes eat fruit                                               
C. It likes eat vegetables
D. It likes eat leaves

34. I live on land. I have got sharp teeth. I’m a wild animal. I eat meat. People call me “The King of Jungle”. Which animal am I?

35. I swim in the sea. I have got sharp teeth. I’m a wild animal. Which animal am I?

36. The room is very hot, so you can use this object. It is an electric device with blades that turn quickly, used to move the air around.

A. Water heater                                                   
B. Fan                                                                 
C. Refrigerator
D. Broom

The song is for no 37-39

Home
By Michael Buble
Another summer day
Is come and gone away
In Paris and Rome
But I want to go home
Maybe surrounded by
A million people
I still feel all alone
I just want to go home
Oh I miss you, you know
Another aero plane
Another sunny place
I’m lucky I know
But I want to go home
Let me go home
I’m just too far from where you are
I want to come home

37. What is the title of the song?

A. Paris and Rome                                         
B. Home                                                         
C. Summer day
D. Michael Buble

38. Who is sing a song?

A. Michael Buble                                           
B. Justin Bieber                                              
C. Bruno Mars
D. Adelle

39. What does the song tell us about?

A. The writer want to go to Paris and Rome
B. The writer want to go home
C. Aero plane
D. Summer day

40. Where we can find these object?

A. Livingroom
B. Kitchen
C. Bedroom
D. Diningroom

 

Jawaban Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas VII

  1. A
  2. C
  3. A
  4. C
  5. A

 

  1. B
  2. D
  3. B
  4. D
  5. B

 

  1. C
  2. D
  3. C
  4. A
  5. A

 

  1. C
  2. B
  3. A
  4. B
  5. B

 

  1. A
  2. B
  3. D
  4. D
  5. A

 

  1. A
  2. D
  3. C
  4. A
  5. D

 

  1. B
  2. D
  3. A
  4. A
  5. A

 

  1. B
  2. B
  3. A
  4. B
  5. C

Nah, itu dia latihan soal PAT Bahasa Inggris kelas VII semoga dapat membatu sobat Bloggers semua dalam belajar.

Baca Juga:

Latihan Soal PAT IPS Kelas 7

Latihan Soal PAT IPA Kelas VII

Latihan Soal PAT Bahasa Indonesia Kelas VII 

Latihan Soal PAT Pendidikan Agama dan Budi Pekerti Kelas VII

Leave a Reply

Your email address will not be published.