Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 8

Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 8

Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 8 — Hallo Sobat Bloggers, hari ini kita akan berlatih soal PAT untuk mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 8. Sebelumnya silakan sobat Bloggers kerjakan terlebih dahulu soal latihan di bawah ini, kemudian cocokanlah dengan kunci jawaban yang ada di bawahnya.

Selamat berlatih!

Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 8

Text for no. 1 – 5

Rena’s weekly schedule

1. How often does Rena practice the dance?

A. Once a week                                                    
B. Twice a week                                                  
C. Three times a week
D. Four times a week

2. What does Rena’s do on Saturday morning?

A. she goes to the cinema                                    
B. she goes to an English course                         
C. she visits the library
D. she goes to swimming pool

3. When is Rena off school?

A. on Fridays                                                       
B. on Fridays and Saturdays                                
C. on Saturdays and Sundays
D. every day

4. When does Rena visit the library?

A. on Thursday afternoon                                    
B. on Thursday morning                                      
C. on Monday afternoon
D. on Monday morning

5. On Friday Rena . . . .

A. visits the library                                               
B. goes to her English course                              
C. goes to the swimming pool
D. goes home earlier from school

6. Firman . . . studies in the evening. He does it after dinner everyday.

A. sometimes                                                        
B. always                                                             
C. rarely
D. never

7. Susi always ….. dinner everyday. She likes cooking very much.

A. Make                                                               
B. Made                                                               
C. Makes
D. Making

8. My father doesn’t …. coffee every morning

A. To drink
B. Drink
C. Drinks
D. Drinking

Text for no 9-12

It’s nice Sunday morning. Hasan’s family are doing separate activities. Mr. and Mrs. Hasan are on their bicycles. They are going to the market groceries. Rama the oldest son. is playing guitar in the backyard. The twin daughters. Ami and Irma are reading a book together in the backyard at the same place the youngest daughter Mona. Is drinking a glass of milk.

9. What is Mr. and Mrs. hasan doing?

A. They are on their bike
B. They are going to the market
C. They are doing anything
D. They are keeping their child’s

10. What is the twin doing?

Baca Juga  Pancasila merupakan landasan bagi penyelenggara negara dan pelaksanaan sistem pemerintahan. Konsekuensi penerapan fungsi Pancasila sebagai dasar negara RI adalah ….

A. they are going to the market
B. they are playing guitar
C. they are reading a book together
D. they are drinking a glass of milk

11. Who is playing a guitar?

A. Hasan’s family
B. Mona’s Brother
C. Mona’s Sister
D. Mona’s parent

12. They are going to the market.

The underlined word is refers to . . . .

A. Rama and Mora
B. Ami and Ima
C. Mr. and Mrs. Hasan
D. Hasan’s family

13. The girls . .  .about the new library in the school

A. Talks
B. talking
C. is talking
D. are talking

14. Indah   :    who . . .  beside Mr. Steward?
Rino    :    Mr. Rudi, in the new teacher.

A. is sitting
B. sitting is
C. are sitting
D. sitting are

Picture for no 15-18

15. Tomi is . . . than Sisca

A. Younger
B. shorter
C. older
D. old

16. Anita is . . . than Adi

A. Shorter
B. taller
C. older
D. tall

17. Adi is the . . . of all.

A. Youngest
B. shortest
C. eldest
D. young

18. Sisca is the . . . of all.

A. Shortest
B. tallest
C. eldest
D. short

19. hope tomorrow will be …… than tomorrow

A. Well
B. Better
C. Best
D. Good

20. Ten years ago, I . . .only a baby

A. Is
B. am
C. was
D. were

21. Dodi and I . . . in the garden

A. Is
B. am
C. was
D. were

22. I’m sure I …. him two years ago

A. See
B. Saw
C. Have seen
D. am seeing

23. A  :    were you at the beach last weekend?
B  :    No, I _____

A. Was
B. wasn’t
C. were
D. weren’t

Dialogue for no 24-25

Susan  :  Where were you at 10.00? I came to your class but you weren’t there.
Desi     :  When you (24) … to my class, I was (25) … my teacher carrying students book to the teacher at 10.00.

24.  A. Come                         
B. came                        
C. coming                    
D. has coming

25.  A. Help                           
B. helped                     
C. helping                    
D. have helping

Text for no 26-30

On Wednesday my student and I went to Yogyakarta. We stayed at Lestari Hotel which is net far from Malioboro.
On Thursday we visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temples is being renovated.
On Friday morning we went to Yogya Kraton. We Spend about two hours there. After that we went to Borobudur temple. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. We arrived there at 3 pm. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

Baca Juga  Latihan Soal PAT PPKn Kelas 8

26. The text above mainly discusses about . . . .

A. the writer’s trip to Yogyakarta
B. the writer’s first visit to Prambanan
C. the writer’s experience at Yogya Kraton
D. the writer’s impression about Borobudur

27.  What is the purpose of the text above?

A. to inform about Yogyakarta                            
B. to inform about Hotel in Yogyakarta              
C. to tell beautiful place in Yogyakarta
D. to tell the writer’s experience in Yogyakarta

28.  We arrived there at 3 pm (paragraph 3)

The underline word is refers to . . . .

A. Yogya Kraton
B. friendly guide
C. Borobudur temple
D. Jakarta

29.  When did they go home?

A. on Friday evening
B. on Friday afternoon
C. on Friday morning
D. on Saturday morning

30.  Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?

A. because there was no Wisnu temple
B. because Wisnu temple was to small
C. because Wisnu temple was being repaire
D. because Wisnu temple was being destroyed

Text for no 31-32

31. What should we do after reading the notice ?

A. Keep the toilet clean
B. The toilet is being repaired
C. Use another toilet
D. Don’t use the toilet

32.  Where do you probably find the notice ?

A. In the classroom
B. In the park
C. In the rest room
D. In the office room

Text for no 33-35

33. What does this notice means? It’s means that….

A. It is dangerous to swim in this area
B. The visitors can swim in this area
C. The beach safe for children
D. The children forbidden to swim

34.  Where do you probably find this notice ?

A. At the swimming pool
B. On the river bank
C. At the lake
D. On the beach

35.  The word “FORBIDDEN” is closet meaning to …

Baca Juga  Jenis Usaha dengan Mengolah Sumber Daya Alam

A. Advised
B. Told
C. Banned
D. Suggested

Text for no 36-37

36. What is the purpose of the text?

A. To remind visitors about lost property
B. To ask visitors to keep their belongings safe
C. To ask visitors to leave the swimming pool
D. To inform visitors about their property

37.  Who has probably written the notice?

A. Visitors who have l36. ost their property in Prima
B. Prima swimming pool management
C. Prima swimming pool fans club
D. Visitors to the swimming pool

Text for 38-40

HISTORY
one direction

You gotta help me, I’m losing my mind
Keep getting the feeling you wanna leave this all behind
Thought we were going strong
I thought were holding on
Aren’t we?
No they don’t  teach you this in school
Now my heart’s breaking and I don’t know what to do
Thought we were going strong|
Thought we were holding on
Aren’t we?
You and me got a whole lots of  history
We could be the greatest team that the world has ever seen
You and me got a whole lots of history
So don’t let it go, we can make some more, we can live forever

38. What is the title of the song?

A. The Strong man
B. Song of Friends
C. history
D. One direction

39. Who is sing a song ?

A. Bruno Mars
B. One Direction
C. Westlife
D. Boys2men

40. What is the song tells about?

A. It’s about The story of friendship
B. It’s about the strong man
C. It’s about helping people
D. It’s about how to make history

Jawaban Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 8

  1. C
  2. B
  3. C
  4. A

  1. B
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C

  1. B
  2. C
  3. D
  4. A
  5. C

  1. B
  2. C
  3. A
  4. B
  5. B

  1. D
  2. B
  3. B
  4. B
  5. C

  1. A
  2. D
  3. C
  4. A
  5. C

  1. A
  2. C
  3. A
  4. C
  5. C

  1. A
  2. B
  3. C
  4. B
  5. B

Nah, itu dia latihan soal PAT Bahasa Inggris kelas 8 semoga dapat membatu sobat Bloggers semua dalam belajar.

Baca juga:

Latihan Soal PAT Pendidikan Agama dan Budi Pekerti Kelas 8

Latihan Soal PAT Bahasa Indonesia Kelas 8

Latihan Soal PAT IPS Kelas VII

Latihan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas VII

Latihan Soal PAT Seni Budaya Kelas VII

Latihan Soal PAT IPA Kelas VII

Latihan Soal PAT Matematika Kelas VII

Latihan Soal PAT PPKn Kelas VII

Latihan Soal PAT Prakarya Kelas VII

Latihan Soal PAT PJOK Kelas VII

Latihan Soal PAT Akidah Akhlak kelas VII

Leave a Reply

Your email address will not be published.